2017-02-15 22:44:31

Her derde deva çörek otu!

Çörekotunun bir çok hastalığa şifa olduğu biliniyor. İşte çörek otunun saymakla bitmeyen faydaları

Çörekotunun bir çok hastalığa şifa olduğu biliniyor.  Mevsim geçişlerinde, alerjik durumlarda, kolesterol ve şeker hastalıklarında, bağışıklık sisteminin güçlü tutulmasında çok faydalı olan çörekotunun bazı yararları ise şunlar: 

-Yapılan bilimsel çalışmalar çörekotu içerisinde 100 den fazla bileşik olduğunu göstermiştir.  Bunlardan bazıları nigellon ve alpha pinen bileşimleri, omega-3, omega-6 yağ asitleri, selenyum, çinko, demir, bakır, kalsiyum mineralleri ile E vitaminidir. Bu bileşikler ve yağ asitleri özellikle bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesinde son derece önemlidir.

-Ayrıca saç ve cilt bakımı içinde destekleyicidir.

-Çörekotu, içerdiği bileşenler sayesinde hücre yenileyici özelliğinin yanında anne sütünü de arttırmaya yardımcı olur.

–Mikropları ve mantarları öldürür.

– olunum borusunu genişleterek nefes almayı kolaylaştırır.

– Kanser hastalığına karşı koruyucu özelliği vardır.

– Kan şekerini düzenler.

– Yorgunluğu alır ve vücudu güçlendirir.

– Damar sertiliği ve tıkanıklığını giderir.

– Kolesterol ve tansiyonun normalleşmesini sağlar.

– Savunma sistemini güçlendirir, alerjilere ve hastalıklara kaşı bünyeyi korur.

– Ruh sağlığını ve hormon sitemini korur.

Çörekotunun kullanıldığı rahatsızlıklar: 

-Astım

-Yüksek Tansiyon

-Boğaz Ağrısı

-Sedef Hastalığı

-Parkinson Hastalığı 

-Karaciğer Hastalığı

-Meme Kanseri

-Şeker Hastalığı

-Alerjik Hastalıklar

-Hafıza Kuvvetlendirir 

-Hormon Dengesini Sağlar

Uzmanlar kaliteli ve soğuk sıkım çörekotu yağını tercih edilmesi konusunda da uyarıyor. 

Nasıl Tüketmeli?

Çörekotu yağını salatalara ekleyeceğiniz gibi yarım tatlı kaşığı  öğütülmüş çörekotunu yoğurtlara da ekleyebilirsiniz. Bunun için ister yağ formunda isterseniz öğütülmüş formda ya da bala karıştırarak tüketebilirsiniz

Ne Kadar tüketmeli?

Günde 2 gram, yada 1 tatlı kaşığı şeklinde tüketilebilir.